@KTzone » 消閒 - 會員聊天 » 情人節整朱古力

2012-2-5 16:19 婉╳婉
情人節整朱古力

[img]http://www.homemade-cake.com/pics/large/melty_kiss4.jpg[/img]

[table=98%][tr][td]成份:[/td][/tr][tr][td]苦甜朱古力 825g
淡忌廉 600g
蜜糖 57g
無鹽牛油 75g
可可粉 適量

[table=98%][tr][td]步驟:[/td][/tr][tr][td]1. 將朱古力切碎,將淡忌廉放入鍋中煮沸離火,倒入朱古力碎拌勻
2. 加入蜜糖和牛油拌勻
3. 將朱古力漿倒入模中,放入雪櫃雪約4小時待其凝固後,脫模切粒,沾上可可粉即成 [/td][/tr][/table]

[color=magenta][size=4]好似好易咁[/size]:40: [/color]

[/td][/tr][/table]

2012-2-5 17:24 毀滅戰神
*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

2012-2-5 18:08 靈異王
丸丸...我要食:40:

2012-2-5 20:53 chungwai5854
:65: :65: 會唔會好
:47: :53: :53: 小心~~~好d

2012-2-5 22:13 婉╳婉
我唔識整

2012-2-6 04:20 毀滅戰神

2012-2-7 01:30 靈異王
有幸嘗到丸丸做比我,我以一死來試又如何呢~

2012-2-7 12:50 毀滅戰神

2012-2-7 17:57 CircleG
WOOOOO... 睇落好似好易整xD

其實整朱古力都系買D朱古力返黎,

溶左距, 再倒落自己想要既型狀, 雪左距?@@

(好似好易...整就唔知xD)

2012-2-7 21:17 rilayuen
我唔得閒學@@

2012-2-9 13:30 sinta
我之前整過d朱古力
但唔知點解好易溶

2012-2-9 21:33 rilayuen
你地諗多左

2012-2-9 21:52 rilayuen
其實我諗住特別啲呀今年,最後一年係中學過,而且五年黎我都無送過朱古力比人,今年係時候:)識收唔識送比人好似唔係咁好@@

2012-2-10 01:04 毀滅戰神

2012-2-10 16:41 婉╳婉
邊有咁誇張

頁: [1]
查看完整版本: 情人節整朱古力